1-7 Ekim Emzirme Haftası Eğitim Standı Açıldı
12 Ekim 2022

1-7 Ekim Emzirme Haftası Eğitim Standı Açıldı

“Anne sütü yeri doldurulamayacak eşsiz bir besindir”

Ülkemizde bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesi ve emzirme konusunda farkındalık yaratmak için her yıl “Emzirme Haftası” kutlanmaktadır. Gebeliğin sonlanarak anne ve bebeğin buluştuğu ve bebeğin anne sütüyle tanıştığı zamandan ilham alınarak yılın 40. haftası olan 1-7 Ekim tarihleri seçilmiştir. Söz konusu hafta içinde tüm Türkiye’de konunun öneminin vurgulanması, toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli aktiviteler ve eğitimler planlanıp uygulanmaktadır.

Emzirme Haftası Etkinlikleri kapsamında hastanemizde  11.10.2022  Salı günü acil polk  girişinde bilgilendirme standı kurulmuştur.

Standımızı ziyaret eden annelerimize ve anne adaylarına anne sütünün önemi hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Bebek beslenmesinde ilk 6 ay anne sütü verilmesinin önemi bebeğin beslenme, büyüme, gelişim ve hastalıklardan korunması için ideal içeriğe sahip olmasından kaynaklandığı vurgulanmıştır.

Doğumun ilk bir saatinde emzirmeye başlanması, ardından 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenme ve 2 yıl veya daha fazla süreye kadar emzirmeye devam edilmesi, israf ve obezite dâhil olmak üzere her türlü çocuk yetersiz beslenmesine karşı güçlü bir savunma hattı oluşturduğu konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Emzirme aynı zamanda bebeklerin ilk aşısı olarak da işlev görür ve onları birçok yaygın çocukluk hastalığına karşı korumaktadır.

Bu sebeplerle de birçok uluslararası ve ulusal kuruluş emzirmeyi bebek beslenmesinde öncelikle tercih edilmesi gereken beslenme yöntemi olarak belirlemiştir.

1 – 7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri kapsamında ülkemizde olduğu gibi hastanemizde de konunun öneminin vurgulanması, toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla çeşitli aktiviteler ve eğitimler planlanıp uygulanmıştır.